Citronelol

Citronelol je uvrščen med 26 dišav, ki morajo biti od leta 2005 napisane na INCI seznamu sestavin, saj lahko v določeni koncentraciji povzročijo alergijsko reakcijo. Evropska zakonadaja tako ščiti uporabnike, ki so nagnjeni k alergijam na dišave. Citronelol je naravna sestavina različnih eteričnih olj*, ki se uporabljajo za odišavljenje kozmetičnih izdelkov.

.

iz naravnih eteričnih olj

Delovanje oziroma namen sestavine v posameznem izdelku se lahko razlikuje od tu navedenih lastnosti.